Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungens fina födelsedagspresent – nu såld!

13 okt, 2024, 12:00
author Emmakarin Hallheden
Emmakarin Hallheden
Kungens present är såld – men till vilket pris? Klaravik. Christine Olsson/TT.
Kungens älskade födelsedagspresent är såld! Och prislappen är mycket högre än vi trodde.
Annons

Svensk Damtidning har tidigare skrivit om kung Carl XVI Gustafs majestätiska vrålåk, som varit ute för försäljning.

Så mycket kostar kungens lyxbilBrand logo
Så mycket kostar kungens lyxbil

Det handlar om en specialtillverkad båt med det passande epitetet "royal" av modellen Storebro Royal Cruiser 40 Biscay, och var en födelsedagspresent till kungen när han fyllde 34 år. Varenda sommar under 80-talet åkte kungafamiljen runt i Stockholms skärgård med båten. De använde den så mycket att de kom att börja kalla båten ”Sommarstället”.

Men om du skulle vara sugen på att krusa vågorna i den här riktigt kungliga 12 meter långa båten, är det tyvärr för sent.

Nu är nämligen försäljningen avslutad. Och prislappen blev långt mycket högre än vad man kunde tro.

Prislappen på kungens present

Två hela miljoner låg nypriset på, men när båten lades ut till försäljning låg den på blott 52 000 kronor. Kungafamiljens gamla "Sommarställe" – hade dock blivit ett riktigt sommarställe för den förra ägaren.

Annons

De senaste fyra åren har båten använts som sommarstuga, och den har alltså inte ens legat i sjön under denna tid. Därigenom låter inte 52 000 kronor så lite längre. Men slutsumman blev långt mycket större till slut ändå.

Hela 350 000 kronor avslutades budkriget på – och den nya ägaren verkar väldigt nöjd.

Den anonyma nya ägaren planerar att återställa båten till sitt originalskick. Hen säger att det är "extra krydda" att båten ägts av kungen – men att det inte var den stora anledningen till köpet.

Annons