Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mette-Marits beteende efter känsliga frågan – väljer att prata

08 okt, 2024, 12:00
author Emmakarin Hallheden
Emmakarin Hallheden
Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon. Foto: SplashNews.com
Nu väljer kronprinsessan att prata efter fler anklagelser mot sin son.
Annons

Det har fortsatt att storma kring Norges kronprinsessa Mette-Marits son Marius Borg Høiby. För bara några veckor sedan greps han – igen, vilket Svensk Dam tidigare rapporterat om. Norska Se och hör har träffat henne, och hon bryter nu tystnaden om hur hon mår.

Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”Brand logo
Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”

Mette-Marits 27-åriga son Marius är bland annat misstänkt för att ha misshandlat två exflickvänner, samt skadegörelse efter att ha vandaliserat en av offrens lägenheter. Han hade dessutom kokain, ecstasy och cannabis i blodet enligt ett drogtest som togs av polisen. Och han anklagas utöver detta för att ha stulit en scooter, tre dagar efter att han blev gripen.

Kronprinsparet Mette-Marit och hennes man Haakon Borg har fått skarp kritik för att ducka kommentarer om Marius, och ägna sig åt ”maktdemonstrationer”.

Annons

Kronprinsessan bryter tystnaden

Kronprinsessan och kronprins Haakon bröt tystnaden i mitten av september, och sa att de inte ville kommentera saken av hänsyn till alla inblandade parter. Men bara två dagar senare greps sonen igen. Marius misstänktes för att ha ringt sin exflickvän upprepade gånger på dolt nummer – och därigenom bryta mot besöksförbudet.

Mette-Marit: ”Mår mycket bra”

Under måndagen besökte Mette-Marit Rådet för psykisk hälsa, som hon också är beskyddare av. Norska Se och hör var där och tog emot henne, och frågade hur det var med henne. En annars oskyldigt ställd fråga blir, i och med skandalerna kring sonen, nu väldigt laddad.

– Jag mår mycket bra, tack för frågan, svarade hon.

Även kronprinsen Haakon fick frågan hur det var med honom under ett besök på Fåbro Gård i Oslo, som han och Mette-Marit besökte i slutet av september. Det var första gången kronprinsparet var ute bland folk sedan Marius greps för andra gången, vilket gav ett ovanligt stort pådrag av media. På frågan svarade Haakon ”Jo, det är bra” och sen kort och bestämt ”nej” på följdfrågorna om Marius.

Annons