Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nu avslöjas hemliga samtalet mellan Durek Verrett och kronprins Haakon – ögonblicket innan bröllopet

12 sep, 2024, 12:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Nu har ett viktigt samtal mellan Durek Verrett och norska kronprinsen kommit ut…
Annons
Här tar Märtha Louise & Durek Verrett emot folkets kärlekBrand logo
Här tar Märtha Louise & Durek Verrett emot folkets kärlek

Det var för ganska prick två år sedan det blev officiellt att prinsessan Märtha Louise, 52, lämnar det norska kungahuset till följd av hennes relation med den omtalade skandalshamanen Durek Verrett, 49.

Därför lämnade Märtha Louise norska kungahuset

Det hela var kulmen på en lång period av kontroversiella ageranden och uttalanden, främst från Durek som bland annat sagt att barn som drabbas av cancer gör det för att de är olyckliga.

Det var på norska kungahusets hemsida som beskedet gavs:

”Prinsessan och Durek Verrett måste avstå från att nämna denna förening genom till exempel taggning, användning av titeln prinsessa, eller användning av bilder eller omnämnande av andra medlemmar av Kungahuset i kanaler där även kommersiell verksamhet äger rum. Detta inkluderar intervjuer vars huvudsakliga syfte är att uppmärksamma kommersiell verksamhet."

Brutit mot flera regler

Men inför deras uppmärksammade bröllop i Geiranger var det vid flera tillfällen som brudparet bröt mot överenskommelsen.

Annons

Dels då de sålde ett gin i Märtha Louises prinsess-titel, men också när de skrev över rättigheterna till fotografering av bröllopet till både Netflix och brittiska Hello!.

Men enligt Durek Verrett är det hela vatten under broarna. Han påstår sig, i en intervju med spanska Hola!, ha en mycket nära relation med den norska kungafamiljen:

– Märthas familj har varit mycket förstående och kärleksfulla. Jag känner mig alltid trygg och kan prata med dem om vad som helst, säger Durek i intervjun och fortsätter:

– Jag kan inte avslöja våra privata samtal, men hon har en väldigt klok pappa och mamma. Och min blivande svåger (kronprins Haakon red. anm) har pratat om hur privilegierad han är som har mig i sin familj, vilket verkligen är rörande.

Annons