Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nya beskedet om prinsessan Madeleine – nu kommer hon ta över

14 okt, 2024, 03:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Nu får vi mer insyn i prinsessan Madeleines nya liv i Sverige – experterna talar ut!
Annons
Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!Brand logo
Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!

Den 13 juni markerade en näst intill historisk dag för den svenska kungafamiljen.

Då flyttade Madeleine hem till Sverige

Det var nämligen då, efter ett års försening, som prinsessan Madeleine landade i Sverige tillsammans med sina tre barn.

– Ja, men det har man ju sagt har varit planen hela tiden, eller hur? Att man ska komma tillbaka till Sverige trots att man ju blev utomlands i väldigt många år. Och det har pratats om att Madeleine vill att hennes barn ska gå i svensk skola och naturligtvis få med sig det svenska. Vad man nu lägger in i det. Men det har varit planen hela tiden och nu är de här, säger Ebba och Titti från podcasten ”Monarkerna” till ”Nyhetsmorgon”.

Det skulle dröja ytterligare en tid innan Chris O’Neill anslöt sig till familjen i Stockholm, men väl på plats kunde de njuta av en härlig sommar tillsammans med resten av kungafamiljen.

Madeleines nya liv i Sverige

Det nya livet innebär en rad förändringar för Madeleine, som redan visat prov på att hon kommer bli mer synlig i sitt arbete.

Annons

Livet i Florida kom nämligen mer mer anonymitet, men nu när hon befinner sig i Stockholm på heltid kommer hon alltså att kunna slå sig samman med mamma drottning Silvia i arbetet för World Childhood Foundation, som Madeleine är hedersordförande i.

Enligt Ebba von Sydow och Titti Schulz så kör både Madeleine och Chris sina egna race, vilket blir tydligt eftersom Chris som bekant tackade nej till prinstiteln och Madeleine sällan tar på sig kungliga uppdrag om inte pappa kungen ber om det.

”Kommer inte vikariera för Victoria”

Hon får ju inte heller något apanage och är längre ned i successionsordningen än sin bror prins Carl Philip – ett tydligt tecken på att hon inte kommer kliva in om kronprinsessan Victoria skulle behöva hjälp.

– Alltså det är inte så att hon kommer kliva in och vikariera för exempelvis kronprinsessan Victoria. För det är många som undrar så, kommer hon göra det? Men det är inte riktigt så det funkar.

Prinsessan Madeleines hjärtskärande familjebeslut för OreoBrand logo
Prinsessan Madeleines hjärtskärande familjebeslut för Oreo

"Känns rimligt"

Istället kommer Madeleine högst troligen ta sig an en större roll inom World Childhood Foundation – och eventuellt ta över den dagen Silvia kliver ner.

– Absolut. För drottningen har ju fyllt 80 nu. Det känns ju rimligt. Vi har ju också gjort ett avsnitt om kungafamiljens egen workaholic. Och det är ju drottning Silvia. Madeleine kommer ju säkert att ta en allt större roll där. Men det är ju inget kungligt uppdrag på det sättet.

Annons