Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nya uppgifter om prinsessan Madeleine – saknar USA: ”Längtar tillbaka”

14 okt, 2024, 06:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Stora förändringar väntade Madeleine under sommaren. Nu menar vissa att hon kanske längtar tillbaka till USA igen.
Annons
Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!Brand logo
Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!

Prinsessan Madeleine har kommit att bli en av de mest omskrivna kungligheterna i Sverige. Det är kanske inte så konstigt, nu bor hon ju faktiskt i huvudstaden efter flera år utomlands.

”Klart man saknar vänner och familj”

Det var i mitten på juni som Madeleine lämnade soliga Florida för att börja om på nytt med en vardag i Sverige tillsammans med familjen.

Och gladast över det var nog prinsessan själv, som tidigare sagt att hon saknat både vänner och familj i Stockholm. Men även barnen har sett fram emot flytten.

– Det är klart man saknar familj och vänner jättemycket. Barnen frågar nästan varje dag: ”När får vi åka till Sverige?”, har Madeleine tidigare sagt.

Experterna om Chris vägran

Svårare har det varit för maken Chris O’Neill, som gärna ville bibehålla anonymiteten som kom med att bo i grindsamhället i Pinecrest, Florida.

Annons

Flytten innebär därför att vi kommer se mer av den annars så hemlige Chris, även om han tackade nej till att bli kunglig innan bröllopet. Och ökad synlighet för Chris är många svenskar exalterade över.

– Det är också fascinerande, tror jag, med en man som kliver in och bara säger ”jag vill inte ha en prinstitel, jag vill fortsätta med mitt liv, jag vill vara en självständig människa. Jag är där i periferin, jag hakar på, jag är med min familj, jag dyker upp när det behövs, men i övrigt så vill jag köra min grej”. Och det tror jag många tycker är lite roligt, säger Ebba och Titti från podcasten ”Monarkerna” till ”Nyhetsmorgon”.

Madeleine går sin egen väg

Även Madeleine kör sitt eget race. Hon står utan apanage, vilket innebär att hon sällan tar sig an kungliga uppdrag.

– Och det är väl samma sak med prinsessan Madeleine, som ju i popularitetssiffror kanske inte är den mest populära i kungafamiljen. Men hon kör ju också sitt race lite grann. Och väljer sitt liv. Och så är det ju när man är längst ut. Hon är det yngsta barnet.

Prinsessan Madeleines hjärtskärande familjebeslut för OreoBrand logo
Prinsessan Madeleines hjärtskärande familjebeslut för Oreo

”Längtar lite tillbaka”

Men faktum är att vi redan förra veckan tog del av prinsessan när hon begav sig på sitt första kungliga solouppdrag – som hon gjorde galant.

Det är tydligt att hon trivs i Sverige och vi förstår verkligen att hon längtat hem. Det blev ju faktiskt en försenad flytt, något som hovet inte riktigt gett en förklaring på.

– Det är nog snarare ett litet frågetecken kring att det dröjde så länge. Först bodde de ju i New York. De bodde i London. Och så blev det faktiskt sex år i den här härliga villan i Florida. Men nu är de alltså tillbaka här i, just idag, ett regnigt Stockholm. Man undrar om hon längtar lite tillbaka när de tittar ut idag.

Annons