Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofias beteende med Carl Philip väcker frågor – pågår bakom stängda dörrar

09 aug, 2024, 05:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Prinsessan Sofia lyser verkligen med sin frånvaro...
Annons
Så mycket är Victorias, Sofias & Madeleines förlovningsringar värdaBrand logo
Så mycket är Victorias, Sofias & Madeleines förlovningsringar värda

Sakta men säkert börjar sommaren komma mot sitt slut.

Kronprinsessan Victorias upptagna höst

Kungaparet har återvänt till arbete, om än en väldigt rolig kickstart på höstens arbete. De befinner sig nämligen i Paris där de bevittnat flera av våra stora atleter kamma hem guldmedaljer.

Och för kronprinsessan Victoria väntar en spännande höst. Hon kommer nämligen bolla kungliga uppdrag med en officersutbildning vid Försvarshögskolan. Det blir fullt upp, med andra ord!

Frågor väcks kring prinsessan Sofia

Men gällande prinsessan Sofia har det varit ovanligt tyst i det kungliga kalendern. Å ena sidan är det förståeligt, prinsparet har njutit av semester både på Öland med resten av kungafamiljen och i deras kära Båstad.

Annons

Men å andra sidan står hösten runt hörnet, vilket brukar innebära att kungligheternas kalender sakta men säkert fylls på.

Därför väcks frågor kring Sofias schema, eftersom hon fortfarande inte ser ut att ha några offentliga uppdrag de kommande månaderna.

Jobbar med prinsparets stiftelse

Det innebär däremot inte att Sofia inte har dragit på sig arbetshandskarna även under sommartider. Svensk Damtidning rapporterade tidigare i juli att prinsessan de facto jobbar, men mycket går under den kungliga radarn.

Hon har ju som bekant slitit hårt med hennes och prins Carl Philips Project Playground och har dessutom lanserat storsatsningen Dexi Ville – The Wordcraft Adventure i Minecraft Education i prinsparets stiftelse.

Annons

"Det är ett innovativt spel utformat för att öka barns och ungas nyfikenhet kring ord, bokstäver och läsning. Spelet tar särskilt sikte på att inspirera barn som har dyslexi men är designat för alla barn mellan 8–10 år runtom i hela världen. Syftet med spelet är att hjälpa barn att närma sig det skrivna språket och läsning på ett lustfyllt sätt samt att stärka sitt läsförtroende", skriver stiftelsen om spelet.

Njuter av sommaren med familjen

Så vi kan med säkerhet säga att prinsessan så småningom återgår till arbete.

I skrivande stund kramar hon säkert ur det sista av sommaren tillsammans med sina tre söner!

Annons