Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tårfyllda beskedet för prinsessan Sofia – nu förändras allt för familjen

17 aug, 2024, 13:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Det är härliga och sentimentala tider för prinsessan Sofia just nu...
Annons
Skandalerna kring Campus Manilla – Estelles & Oscars skolaBrand logo
Skandalerna kring Campus Manilla – Estelles & Oscars skola

Snart väntar en stor dag för samtliga kungliga barnen.

Det vankas skolstart nästa vecka!

Prinssönerna börjar skola och förskola

Eller ja, för de flesta av dem. Minstingen prins Julian går fortfarande på förskolan. Men desto större dag är det för storebrodern prins Gabriel som börjar i första klass!

Och prinsparets äldsta son, prins Alexander, kliver även han ett steg upp i årskullarna.

Alla föräldrar med småbarn kan nog alltså tänka sig hur mycket prinsessan Sofia och prins Carl Philip spricker av stolthet.

Beteendet som avslöjar prinsessan Sofia – så är hon som mamma

Ja, det finns ju bara en första gång till allt. Och skolstart kommer med blandade känslor för alla föräldrar – stolthet, rädsla, lycka och oro.

Annons

Men med tanke på den fina uppväxt prinsparets tre söner har fått så finns det nog ingen anledning till oro för Gabriel.

Han har ju faktiskt himla fina föräldrar, som i flera intervjuer poängterat hur noggranna de är med att barnen dels ska få så normal uppväxt som möjligt samtidigt som de försöker spendera så mycket tid de kan med sönerna.

"Tuffare med två barn"

En riktigt fin uppfostran, med andra ord, även om det är tufft med flera barn. Det avslöjade Sofia i en intervju med Kupé 2017 strax efter att Gabriel hade kommit till världen:

– Vi försöker skapa så mycket familjetid som möjligt, med bad och nattning och att få rutiner på plats. Men fråga mig igen om ett par månader, haha. Nu sover och äter Gabriel mest, men vi har ändå fått ett par glimtar av att det är tuffare med två än med ett barn. Men det är även dubbelt så mycket kärlek.

Annons