Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Trista besked för prins Gabriel på födelsedagen – Carl Philip och Sofias tårfyllda besked

29 aug, 2024, 04:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Det blir ett annorlunda firande för prins Gabriel i år…
Annons
Kronprinsessan Victoria till Svensk Dam: ”Vill ge mina barn…”Brand logo
Kronprinsessan Victoria till Svensk Dam: ”Vill ge mina barn…”

Lördagen den 31 augusti är en stor dag i den kungliga kretsen av flera anledningar.

Inte nog med att norska prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett har bjudit in över 300 gäster till norska Geiranger, där de ska fira kärleken med ett storslaget bröllop – det är också prins Gabriels sjuårsdag!

Men årets firande kommer bli annorlunda.

Prins Gabriel fyller år – prinsparet på bröllop

Båda hans föräldrar kommer nämligen bege sig iväg. Under tisdagen blev det nämligen känt att prinsessan Sofia och prins Carl Philip, tillsammans med kronprinsessan Victoria och prins Daniel, ska medverka på bröllopet.

”Vi kan nu bekräfta att Kronprinsessparet och Prinsparet kommer att närvara vid bröllopet. Då det är en privat tillställning har vi ingen ytterligare information att lämna", skriver hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Annons

Och tråkigt nog infaller vigselceremonin och festen på samma dag som deras sons födelsedag den 31 augusti.

Det innebär att prinsparet kommer befinna sig långt ifrån deras mellersta son, uppklädda till tårna för bröllopsfest omkring de norska fjordarna.

Så firas prins Gabriel

Där kommer de även få träffa den norska kungafamiljen och det blir säkerligen en hel del partaj. Men tankarna ligger säkerligen på Gabriel.

Tur då att det finns teknologi, så att Carl Philip och Sofia trots allt kan prata med sin son på den stora dagen. Och det finns nog ingen tvekan om att han kommer bli lite extra bortskämd ändå!

Annons