Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Udda detaljen i bilderna på Victoria – alla reagerar på samma sak!

10 okt, 2024, 05:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Victoria valde att trotsa – och alla förvånas!
Annons
Kronprinsessan Victoria till Svensk Dam: ”Vill ge mina barn…”Brand logo
Kronprinsessan Victoria till Svensk Dam: ”Vill ge mina barn…”

För första gången på länge satte sig kronprinsessan Victoria återigen framför skolbänken. Det hade blivit dags att utöka sina studier inom militären.

Kronprinsessan Victorias militära studier

Utbildningen kommer till slut att ge henne titeln som fänrik och även ytterligare kunskaper som bidrar till hennes roll som blivande statschef.

– Först är planen att hon ska stå på likvärdig grund som de andra studenterna. Så nu kommer hon från april till augusti att syssla med komplettering, säger Fredrik Peedu, kommendör och ställföreträdande personaldirektör vid Försvarsmakten, till Svensk Damtidning och tillägger:

– Det handlar om att klä på henne samma erfarenheter och grundläggande kunskap som resten. Det handlar bland annat om saker som hur du klarar dig som enskild soldat och bevakningstjänst.

Därför syns inte Victoria lika ofta

Det hela förklarar Victorias relativa frånvaro från det offentliga under de första höstveckorna. Tiden har istället gått åt till studier, både på helger och kvällar.

Annons

Men nu har vi fått ta del av hur en skoldag kan se ut för Victoria! Under måndagen var det nämligen dags för en lektion i krigsspel, något som görs teoretiskt med hjälp av datorer.

TT fick möjligheten att fotografera lektionen och på bilderna ser vi en fokuserad Victoria som skärpt lyssnade på och tog in vad lärarna sade.

Oväntade detaljen på Victoria väcker uppmärksamhet

Men det var några detaljer på Victoria som stack ut, åtminstone i jämförelse med hennes klasskamrater.

Victoria var iklädd den gröna militäruniformen, som hon matchade med en lös knut i håret. På namnbrickan står det ”H.K.H Kronprinsessan”.

Men både i öronen och på fingrarna hade hon sina smycken och sin vigselring, något som inte är helt vanligt inom militären.

Claudio Bresciani/TT

Enligt Försvarsmaktens hemsida får man i regel inte bära halsband, örhängen och ringar tillsammans med uniformen. Förklaringen beror på att de kan fastna eller försvinna i skogen.

Som tur är var ju måndagens lektion teoretiskt baserad inne i ett klassrum och alltså inte ute i det vilda, så att Victoria bar sina smycken var därför helt okej.

Annons