Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Avslöjas i direktsändning: Lotta Engberg utan Mikael vid sin sida – det har hänt egentligen

30 jul, 2024, 18:14
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Lotta Engberg reste iväg – utan sin Mikael.
Annons
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

I år blev det till mångas stora besvikelse ingen "Lotta på Liseberg".

Lotta Engberg om framtiden för "Lotta på Liseberg"

Beskedet om att allsångsprogrammet lades ned kom redan i oktober förra året. Och det var både med glädje och sorg som Lotta Engberg meddelade nyheten i ett pressmeddelande:

– Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort, sade hon och fortsatte:

– Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden.

Det gjorde Lotta Engberg på semestern

Sagt och gjort – denna sommar har Lotta lagt allt fokus på både barn, barnbarn och sambon Mikael "Soldoktorn" Sandström.

Annons

Det blev också Lottas första lediga sommar på hela sex år. Den spenderade hon både i huset hemma i Mölnlycke och på landet.

Och njutit har hon gjort. Och passat på att skämma bort sina barnbarn lite extra mycket, även om hon kanske inte riktigt vill erkänna det själv:

– Jag brukar säga till Mikael att jag är ganska sträng, men det håller han inte alls med om. När Mikael åker upp till Stockholm för ”Nyhetsmorgon” brukar jag röva till mig ett barnbarn åt gången. Jag tycker det är mysigt att ha alla barnbarn samtidigt, men framför allt att ha dem en och en och få den där extremt nära kontakten, sitta och prata och låta dem sova över, säger Lotta till Hemtrevligt.

Lotta Engberg lämnar Mikael hemma

Men under tisdagen var det jobb inplanerat i Lottas kalender.

Hon medverkar nämligen i kvällens avsnitt av "Allsång på Skansen" tillsammans med Elisabeth Andreassen.

Annons

Andra artister som uppträder och sjunger allsång med både publiken och programledaren Pernilla Wahlgren är Uno Svenningson, Ellen Krauss och Liamoo.

Ingen Mikael Sandström i publiken

När Lotta tidigare medverkat eller programlett allsånger har hon ofta haft sitt allra största stöd i publiken – nämligen kärleken Mikael Sandström.

Men under tisdagens avsnitt lyste han med sin frånvaro. Det var däremot inte helt oväntat.

Mikael berättade nyligen i en intervju med Hänt att han har andra saker för sig just under tisdagen.

– Jag har lite andra saker som jag pysslar med just då. Det är så väldigt mycket flängande och åkande, och repande och sånt där så den resan gör hon själv tillsammans med Bettan [Elisabeth Andreassen, reds anm], säger Mikael Sandström i en intervju med Hänt.

Annons