Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Christina Schollins kärleksbesked – fem månader efter Hans Wahlgrens död

20 okt, 2024, 14:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Christina Schollin berättar om kärlekslivet – fem månader efter Hans Wahlgrens död.
Annons
Christina Schollins & Hans Wahlgrens magiska kärlekssaga!Brand logo
Christina Schollins & Hans Wahlgrens magiska kärlekssaga!

Det var den 10 maj i år som Christina Schollins livskamrat Hans Wahlgren somnade in – sju månader efter att han fick diagnosen obotlig cancer.

"Jag har ingen att prata med"

Sedan dess har Christina försökt fokusera på familj och arbete. Passande nog fick hon erbjudandet att medverka i nyuppsättningen av "Fanny & Alexander", i vilken hon lagt ner all vakna tid på senaste månaderna.

Men sorgen bär hon med sig vart hon än går – och nu kommer de starka känslorna tillbaka eftersom den sista tiden med Hans visas i senaste säsongen av "Wahlgrens värld". På Aftonbladets fråga om hon klarar av att se det, menar Christina att det går men att det är tufft.

– Jag håller på att lära mig ett nytt liv, ett annorlunda liv, ett ensamt liv. Även om jag har barn och barnbarn och massor av vänner så har jag ingen att komma hem till och dela mina upplevelser med. Jag har ingen att prata med. Jag och Hans hade varandra till slutet. Nu måste jag lära mig att leva det här nya livet.

Christina Schollin om Hans Wahlgren – så var han

Hon utvecklar svaret med att förklara att hon alltid trivts med att vara i sitt eget sällskap. Men nu är det en annan form av tomhet och hon kämpar för att inte dras ned av sorg genom att ge sig in i teatervärlden igen.

Annons

– När jag fick frågan så levde Hans och han sa ”Det där ska du ta, det kommer att bli bra för dig”. Så han var med om att ta beslutet.

Att Hans peppade sin fru att tacka ja till "Fanny & Alexander" är föga förvånande. Han själv har ju en bakgrund inom teaterscenen, och det var även där han och Christina träffades för första gången.

– Han var en entertainer, även utanför scenen. Han hade humor och var social, han var väldigt omtyckt av alla vänner. Det var roligt att vara med honom.

Christina Schollin om kärlekslivet: "Ingen som har försökt"

Christina och Hans fick 67 år tillsammans. Därför är det säkerligen inte helt lätt att ställa om och inte heller en självklarhet att hitta kärleken igen.

När Aftonbladet frågar om hon har fått något erbjudande från någon man, skrattar hon gott:

– Haha! Nej, det är ingen som har försökt. Men jag lever som sagt i nuet och det hindrar väl inte att livet kan ta nya vändningar och att någonting annat kommer att ändra min livssituation.

TÄRNHUVUD ANNA/Aftonbladet/TT

Faktum är att hon fått klartecken från Hans.

– Jag höll ett tal på Hans begravning som prästen läste upp. Då berättade jag att … Jag kan väl lika bra låta er få höra det. Hans sa till mig mot slutet ”Kan jag få ta med mig dig till himlen, Ninna? Nej förresten, du ska vara kvar där nere. Är det så att du träffar någon trevlig snubbe så bli lycklig med honom, du”. Jag svarade att det får bli hur det blir med den saken, men jag tänker fortsätta vårda ditt minne.

Hans Wahlgren är död – blev 86 år gammalBrand logo
Hans Wahlgren är död – blev 86 år gammal

Christina Schollin om att hitta kärleken på nytt

Skådespelerskan berättar att hon till en början trodde att hon aldrig någonsin skulle kunna vara glad igen. De tankarna har nu börjat ta en ny form, med en slags nyfikenhet på livet.

Däremot har hon inte bråttom att träffa någon ny.

– De får väl ställa sig i kö … Jag befinner mig just nu i en process där jag inser att livet inte behöver ta slut när man har mist sin livskamrat, utan att livet måste gå vidare och att det så småningom kan öppnas en ny möjlighet till ett annat liv.

Annons