Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Dramatik under Kristallen-galan – Leif GW Persson tvingas av scenen efter plötsliga uttalandet

06 sep, 2024, 17:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Under Kristallen 2017 blev Leif GW Persson tvingad av scenen.
Annons
5 största skandalerna på Kristallen – hela listan!Brand logo
5 största skandalerna på Kristallen – hela listan!

Nu är det dags igen. Årets upplaga av Kristallen är i full rulle – ett uppmärksammat evenemang med Sveriges största tv-profiler på plats.

Leif GW Persson vann hederspris

En av de som verkar ha en stående inbjudan är Leif GW Persson.

Han har nämligen både prisats och hyllats för sina insatser i tv-rutan. 2017 kammade han hem en kristall för ”GW:s mord” och ”Veckans brott”. Det sistnämnda är han nu aktuell med igen, om än i en nytappning.

Leif GW Persson tvingad av scenen

Och GW är minst sagt van att hålla låda. Därför var det snopet när han efter vinsten 2017 snuvades på tacktalet, trots hederspriset och stående ovationer.

Annons

– Jag blev rörd och hade förberett ett tacktal, men blev avförd från scenen blixtsnabbt. Jag var inte nykter, men inte skitfull heller. De kanske trodde det skulle bli fler nordkoreanska utläggningar, sa GW till Aftonbladet.

Kallat SVT för Nordkorea

Han var däremot inte helt osäker på varför. Missstankarna fanns om att SVT inte ville att han i sitt tal skulle kalla kanalen för Nordkorea, något han tidigare gjort utläggningar om. Dagen innan Kristallen-galan hade han också jämfört styret på SVT som Kim Jong-Uns regim.

Kort därefter betonade han däremot att det hela var på skoj.

Annons