Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Erik Videgårds mörka hemlighet – blir avslöjad av programledaren i direktsändning

05 okt, 2024, 12:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT, TV4
Mitt under programmet avslöjas Erik Videgård av programledaren.
Annons
5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Kändiskocken Erik Videgård har inte haft det särskilt lätt de senaste åren.

Erik Videgård om skräcken – efter upptäckten

Förutom att han för fyra år sedan gick skilda vägar med hans dåvarande hustru Kajsa Videgård, har han också kämpat mot en cancerdiagnos.

Cancern hade satt sig i svalget, varpå kocken fick genomgå en strålbehandling.

Men en morgon vaknade han upp till en förskräcklig syn – käken hade gått av. Direkt fördes han in på en omfattande operation.

– Skräck. Panisk skräck. Jag kunde ju inte röra mig, hade dränage och slangar överallt. Kunde varken prata eller göra mig förstådd, tills jag kom på att jag kunde skriva ”ont, ont, ont” i ett block som jag har kvar här någonstans, säger Erik till Expressen.

Erik Videgårds fantastiska karriär

Idag har Erik återhämtat sig och dessutom genomgått ytterligare en operation för att korrigera käken. Det gör att han kan äta och dricka ordentligt och sakta men säkert har livet återgått till det normala.

Annons

Det i sin tur innebär att han har kunnat fokusera allt mer på sin karriär som han genom åren lyckats göra sig ett namn inom.

Han räknas idag till en av Sveriges främsta matprofiler, med eget varumärke, flera kokböcker och framträdanden i tv.

Avslöjandet i direktsändning: "Mörk energi"

Vi är vana vid att se Erik laga mat i "Nyhetsmorgon", men nyligen gästade han även "Morgonpasset i P3". Och det är där som programledaren Linnéa Wikblad synar Erik genom att påstå att han bär på "mörk energi", som inte syns i "Nyhetsmorgon".

– Men det ser du väl, att det finns lite mörk energi. Han är ju lite hårdrock på något sätt. Alltid svarta kläder och det förvånade inte mig att du varit ljudtekniker och turnéledare åt stora rockband, säger hon och får medhåll från Erik:

– Ja, svaret är ja, det kan ibland vara utmanande och jag får rätt ofta bita mig i tungan innan jag liksom säger någonting, jag får fundera ett par gånger innan jag gör någonting.

Annons