Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Helena Segers son Maximilians plötsliga utspel – orden hon absolut inte vill höra

12 okt, 2024, 08:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
I en intervju gör Helena Segers son ett plötsligt utspel – som varken hon eller Zlatan Ibrahimovic vill höra.
Annons
Därför är Helena Seger så hemlig!Brand logo
Därför är Helena Seger så hemlig!

Han gjorde sin debut i svenska P18-landslaget under onsdagen och har en lysande karriär som fotbollsspelare framför sig.

Maximilian Ibrahimovic debuterar

Men Maximilian Ibrahimovic, son till Zlatan Ibrahimovic, bär på en stor press. Efternamnet gör sig ständigt påmint och under onsdagsmatchen mot Japan var alla ögon på 18-åringen.

– Man märkte ju under matchen när han kom in att folk på läktarna viskade och pratade om Ibrahimovic. Han är medveten om det här, men det är ju viktigt för honom att han är Maximilian och att Zlatan är Zlatan. Han vill vara sin egen person, vilket man ju såklart kan förstå, sa fotbollskanalens Andreas Sundberg till "Efter fem".

Maximilian Ibrahimovic avslöjar: "Jag hatade fotboll"

Det finns ingen tvekan om att fotboll spelat en stor roll i familjen Ibrahimovic-Seger.

Annons

Med pappa Zlatan som fotbollsproffs och mamma Helena Seger som är djupt engagerad i familjeföretagen har kraven varit stora och för Maximilian låg de som en blöt filt över honom – så pass att han började förakta sporten.

– Jag hatade fotboll tills jag var elva och tyckte det var det värsta som fanns. När jag blev tolv började verkligen gilla att spela, erkänner han för Expressen.

Sonen om jämförelsen med Zlatan

Det som skavde mest var den ständiga jämförelsen med sin far.

– Jag hatade bara det. Allting var fel, jag blev alltid jämförd med min farsa så det blev bara fel. Sedan hittade jag kärleken till sporten.

För Maximilan sade det en dag plötsligt "klick" mellan honom och sporten. I takt med att fotbollen växte på honom, blev attityden till liknelserna bättre. Han menar att det blev enklare när han förstod hur olik han är Zlatan, inte minst eftersom de spelar på olika positioner.

Idag spelar han i Milans ungdomslag och väntar spänt på dagen han får debutera i a-laget.

– Förhoppningsvis snart. Det kan kanske ta ett tag. Man vet aldrig, i morgon kanske alla är sjuka. Jag jobbar för att debuten ska hända en dag.

Annons