Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Källa avslöjar: Så blir nya "Let's Dance"

30 sep, 2024, 15:15
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Snart är "Let's Dance" tillbaka – med en hel del förändringar.
Annons
Pernilla Wahlgrens panik-sms efter intima ”Let’s dance”-avslöjandetBrand logo
Pernilla Wahlgrens panik-sms efter intima ”Let’s dance”-avslöjandet

För ett år sedan släppte TV4 en riktig nyhetsbomb – "Let's Dance" läggs på is.

Då kommer "Let's Dance" tillbaka

Långköraren, som hade hela 18 säsonger bakom sig, tvingades pausas till följd av dalande tittarsiffror de senaste åren, förklarade Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4, i en intervju med Expressen.

Planen har dock alltid varit att återuppta programmet 2025 och till våren blir det verklighet.

Ann Wilson tackar för sig: "Sorg i hjärtat"

Men det kommer inte tillbaka i samma stuk och stil. Istället väntar en rad förändringar med kodord "förnyelse".

Annons

De första stegen som kanalen tog var att meddela de två jurymedlemmarna Ann Wilson och Dermot Clemenger att de dessvärre inte kommer få sitta med i juryn vid nytappningen.

Det meddelade Ann i ett inlägg på Facebook:

"Det är med sorg i hjärtat men med en jättestor dos av stolthet och tacksamhet som jag vill dela med mig att min resa i Let’s Dance-juryn är över!"

Förändringarna i "Let's Dance"

Nu kan Expressen avslöja att ytterligare förändringar är att vänta. Det ska handla om allt ifrån nya danser, ett nytt koncept med deltävlingar och fredagsfinaler i olika grupper.

En del av inspirationen kommer från norska versionen av programmet och det verkar inte heller, enligt källan till tidningen, som om Petra Mede kommer fortsätta som programledare.

– Petra Mede är inte att föryngra, säger källan.

Dessutom återstår det att se om programmet överhuvudtaget kommer sändas linjärt, eller om fokuset kommer riktas till Play-tittning.

"Vi kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna i dagsläget, vi kommer återkomma om hur 'Let’s dance' når TV4-publiken igen", skriver Ina Kokalari, programkommunikationschef på TV4 i en kommentar till Expressen.

Annons