Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kändiskvinnans hemlighet ute: "Bad om ursäkt"

12 okt, 2024, 15:00
author Emmakarin Hallheden
Emmakarin Hallheden
Lisa Nilsson tillsammans med prinsessan Christina Magnuson, Jonas Gardell, Mark Levengood och många fler under Regnbågsgalan. Karin Törnblom/TT
Kändiskvinnan berättar den tuffa sanningen i Min sanning.
Annons

Det var i Min sanning på SVT som Lisa Nilsson berättade om det hemska.

Märtha Louise vägrar prata om Dureks skandaler: ”Står inte för allt”Brand logo
Märtha Louise vägrar prata om Dureks skandaler: ”Står inte för allt”

Tre olika män vid tre olika tillfällen gick över hennes gräns, men på grund av chocken när händelserna ägde rum så kunde hon inte säga ifrån.

Men i samband med Metoo började Lisa Nilsson tänka över situationerna som ägt rum, och kände att hon ville säga åt männen som skadat henne. Så hon skrev ett brev var till dem.

Hon har skickat iväg två av tre brev, varav en av avsändarna var en man som hjälpt henne med fysioterapi. När Kristian Luuk, som är programledare, frågar om det handlar om att mannen tafsade – svarar Lisa Nilsson ja.

Annons

Och artisten fick svar från sin förövare.

Lisa Nilsson: ”Var helande”

Det var ett bra svar, berättar Lisa Nilsson för Kristian Luuk, och hon säger att det var upprättande.

– Det var ju helande i slutändan. Han bad om ursäkt.

Lisa Nilsson när hon gästade Min sanning i SVT. SVT

Lisa Nilsson fortsätter berätta att han var tacksam över att hon skrev till honom, och att han hade tänkt på det ända sedan det hänt. Han hade dessutom känt att han hade gjort fel.

Men ett brev har hon som sagt inte skickat – än.

Annons

Sista brevet

Det tredje och sista brevet som Lisa Nilsson skrivit, men inte skickat än, är till någon som hon arbetade med som ung. Hon tror att hon kommer skicka det i framtiden, men är orolig över både hans reaktion, och sin egen.

– Om det inte får det utslaget som det här andra brevet jag beskrev, det vill säga att någon säger: ”Vet du? Jag har också tänkt på det här, och jag har skämts så mycket”, säger hon och fortsätter:

– Om inte det händer, hur kommer jag då reagera?

Annons

Reaktioner från andra artister

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

Lisa Nilsson har bland annat lagt ut en story på Instagram och skrivit att hennes båda idoler Eva Rydberg och Lill Lindfors skickat beundrar-sms efter programmet. Och hon inleder även ett inlägg på Instagram med texten: "Vill främst tacka för alla varma och stärkande reaktioner på programmet Min Sanning."

Annons