Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Leif GW Persson öppnar upp om hjärtproblemen – hustruns oro: ”Ett elände”

17 aug, 2024, 10:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Leif GW Persson kallar sitt hälsotillstånd ”ett elände”.
Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Han må ha en karriär och ett äktenskap på topp – men hälsan svajar en hel del för vår allas Leif GW Persson, 79.

Leif GW Perssons nya tv-program

Under många år har han, varje söndag, parkerat i Nyhetsmorgons tv-soffa för att ge sina dagsfärska analyser på kriminaliteten i Sverige.

Men på påskdagen kom han med några helt andra nyheter. I direktsändning sade han upp sig från TV4.

Planen var att dra sig undan rampljuset och skriva en bok. Men kort senare framkom det att han startar upp det nygamla konceptet ”Veckans brott” tillsammans med före detta parhästen Camilla Kvartoft, 56.

Leif GW Perssons sviktande hälsa: ”Ganska risig”

Bakom tv-kamerorna och strålkastarljuset har det däremot inte varit lika roliga tider för varken kriminalaren eller hans hustru, som enligt GW alltid oroar sig.

Annons

I en intervju med Hänt grämer han sig över hälsan på en skala mellan 1-5, efter att tidigare berättat att han äter cirka 100 tabletter varje dag.

– Den är ganska risig faktiskt. Men samtidigt ska man inte gnälla för det gör inte att det blir bättre, så jag intar ett mellanläge där och säger 3. Givet ålder och så där så finns det dom som mår betydligt sämre.

”Det är ett elände”

Han berättar att roten till all smärta är hans hjärta. Inte nog med det spökar artrosen och hans dåliga blodcirkulation, vilket gör att han har svårt att gå.

– Dt är ett elände. Och det beror på att jag har sån där artros. Gå kan jag ju knappt så i den meningen är det ju löst, men det gör så jävla ont va, säger han och fortsätter:

– Jag har så dålig blodcirkulation och då fick jag ett sånt där sår där som inte ville läka, och då tillverkade jag egna sandaler med hjälp av saxen. Jag är lite hemsjukvårdare.

Annons