Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ludmila Engquist i tårar i direktsändning – öppnar upp om skandalen för första gången på 20 år

22 sep, 2024, 18:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TV4
Det blev ett känslosamt möte i Nyhetsmorgon.
Annons
Anders Pihlblads kryptiska besked om Victoria i TV4 – och förändringarna i NymoBrand logo
Anders Pihlblads kryptiska besked om Victoria i TV4 – och förändringarna i Nymo

I lördagens sändning av Nyhetsmorgon skrevs historia. Den föredetta idrottaren Ludmila Engquist, 60, gjorde sin första tv-intervju på över 20 år.

Ludmila Engquists många dopningsskandaler

Hon försvann nämligen från rampljuset för många år sedan, efter att ha varit inblandad i en dopingskandal. Ludmila, som innan skandalerna vunnit OS-guld i häcklöpning, hade tagit dopningspreparat för att sedan avsluta karriären som bobåkare.

När allt uppdagades lämnade hon Sverige för ett betydligt mer anonymt liv i Spanien.

Ludmila Engquist har skrivit självbiografi

Men nu är hon tillbaka på svensk mark, aktuell med sin självbiografi ”Ludmila – svenskare kan ingen vara”. I boken berättar hon om sitt liv, om våldtäkten hon utsattes för i ung ålder, självmordstankar och tre cancerbesked.

Och det blev känslosamt i studion i Nyhetsmorgon. Ludmilas senaste år i livet har nämligen kantats av sjukdomar, ensamhet, skilsmässa och depression. Det hela ledde till att hon tillslut började skriva sin bok.

– Det är inte en berättelse för att svenskarna ska förstå mig utan det är en berättelse för mig själv, säger Ludmila med gråten i ögat när Sofia Geite frågar varför hon valde att skriva boken.

– Förlåt, fortsätter Ludmila och torkar tårarna.

Annons