Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Marcus Noterius stora sorg – berättar om problemen bara åtta månader in i kärleksrelationen

29 jul, 2024, 08:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TV4/Nyhetsmorgon
Marcus Noterius öppnar upp om tuffa hälsoproblemen.
Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Marcus Noterius och hans inslag "Marcus testar" i "Nyhetsmorgon" blev snabbt en favorit bland tittarna och idag är han en av programmets mest uppskattade reportrar.

Rollen han går under är flygande reporter, vilket innebär att han i sina inslag beger sig ut i landet för att testa på olika sporter, karriärer, utmaningar och test.

Marcus Noterius om obehagliga ögonblicket: "Bröt två revben"

Han har bland annat testat på livet som bagare, utmanat sina styrkor i polisskolans simtest och stått på scen som pojkbandsstjärna. Men allra tuffast var det när han provade på backhoppning i Åre. Då slutade det inte som han hade hoppats.

– Jag slog mig rätt rejält och tappade andan, bröt två revben och skrapade upp halva kroppen. Det var kanske inte så genomtänkt, säger Marcus i en intervju med Aftonbladet.

Marcus Noterius om sin artros

Marcus har bara hunnit fylla 48 år, men för några år sedan drabbades han av artros i bägge knäna. I intervjun berättar han att det är både tungt och jobbigt när han går, vilket kan underlättas om han går ner i vikt.

Annons

– Jag är rätt bra när det kommer till träningen och kör spinning några dagar i veckan. Det blir också styrketräning och promenader. Maten är det som är svårast. Det blir lite för mycket kolhydrater. Jag försöker minska på pasta, ris och potatis, men det är skitsvårt, säger han och fortsätter:

– Jag har också högt blodtryck och då är det inte heller bra med övervikt. Så det är verkligen en allvarlig grej. Dessutom finns det hjärtproblem i släkten.

"Får se hur länge jag orkar"

Precis som sin kollega Steffo Törnquist har Marcus fått erbjudandet att operera sig och byta ut sina knäleder. Det är däremot någonting han gärna väntar med så länge det går.

– Läkaren har sagt att smärtan sätter gränsen för vad jag tål och att jag ska försöka vänta så länge jag kan med en operation. Byter man ut knälederna håller de inte heller hur länge som helst och det blir dessutom inte helt hundra. Vi får se hur länge jag orkar härda ut smärtan.

Stora lögnen i Nyhetsmorgon avslöjad! Hör TV4-profilen Anders Pihlblad om fusketBrand logo
Stora lögnen i Nyhetsmorgon avslöjad! Hör TV4-profilen Anders Pihlblad om fusket

Marcus Noterius om kärleken till flickvännen

Trots smärtorna mår Marcus bra. Mycket kan han tacka personerna i sin omgivning för. Nyligen gick han ut med att han träffat kärleken på nytt i den 12 år äldre Titti. Barnen är också en enorm källa till lycka för Marcus.

– Jag försöker leva här och nu. Folk runtom en drabbas av cancer och annat och man börjar även drabbas av olika saker själv. Får bara jag, mina barn, familjen och min flickvän ha hälsan så är jag tacksam.

– Jag har dessutom roligt varje dag på jobbet, är hyfsat frisk ändå, umgås mycket med mina barn och har också träffat kärleken. Jag tycker att jag lever min dröm.

Annons