Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Maximilians ord om mamma Helena Seger – så är hon egentligen

11 okt, 2024, 17:30
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Maximilian Ibrahimovic har två av Sveriges mest kända personer som föräldrar – och det är tydligt att han tyr sig lite extra till mamma Helena Seger.
Annons
Allt om Helena Seger!Brand logo
Allt om Helena Seger!

Det har gått över ett år sedan Zlatan Ibrahimovic, 43, lade fotbollsskorna på hyllan och passade bollen vidare till en ny generation.

Men sporten fortsätter vara en central del av familjen. Nu har nämligen hans äldsta son Maximilian, 18, debuterat i svenska P18-landslaget.

Zlatans son debuterar i landslaget

Han fick kliva in på planen i andra halvlek i matchen mot Japan, som resulterade i 1-0 till Sverige. Och prestationen var bra, enligt fotbollskanalens Andreas Sundberg:

– Det gick bra för honom tycker jag. Han hoppade ju in i halvtid och spelade hela den andra halvleken. Och han fick visa upp sig för första gången i ett svenskt landslag. Och det gick ju att se att han har fina egenskaper, framför allt i offensiven. Han är ju teknisk och en lirare, absolut, sa han i "Efter fem".

"Jag hatade fotboll"

Fotbollen har däremot inte alltid varit en självklar karriär för Maximilian, som började spela som nioåring. Det skulle dröja flera år innan det ska klick.

Annons

– Jag hatade fotboll tills jag var elva och tyckte det var det värsta som fanns. När jag blev tolv började verkligen gilla att spela, säger han i en intervju med Sportbladet.

Det hela förändrades när han slutade lägga vikt vid de ständiga jämförelserna med sin pappa.

– Jag hatade bara det. Allting var fel, jag blev alltid jämförd med min farsa så det blev bara fel. Sedan hittade jag kärleken till sporten.

Maximilian om kärleken till mamma Helena Seger

Och tur var väl det. Men stödet har alltid funnits där oavsett vad, menar Maximilian. Inte minst har han kunnat luta sig på sin mamma, affärskvinnan Helena Seger.

– För mig är hon helt enkelt bäst, hon stöttar både mig och Vincent väldigt mycket och håller familjen tillsammans, säger han och ler.

Att Maximilian ärvt både intresse och talang för fotboll från pappa Zlatan är det ingen tvekan på. Men när Sportbladet frågar honom vad han ärvt av sin mamma, svarar han kort och gott "hennes intelligens".

Annons