Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mikael Sandström erkänner – har brutit mot lagen: ”Mycket farligt!”

03 sep, 2024, 18:30
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
I direktsändning erkänner Mikael Sandström att han brutit mot lagen.
Annons
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta EngbergBrand logo
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta Engberg

Mikael Sandström har i många år varit ett stående inslag i "Nyhetsmorgon".

Det var också där han gjorde sig känd som "Soldoktorn" på grund av hans mörka bränna. Men tack vare hans expertis och mångåriga erfarenhet inom vården har han kommit att bli en uppskattad gäst i programmet.

Därför ser vi inte mycket av Soldoktorn

Men så sent som i våras kom han med ett mindre roligt besked. Istället för att synas i rutan varannan vecka, kommer han bara medverka var tredje vecka.

I en intervju med Hänt förklarar han att det inte var på eget bevåg, men ett välkomnat förslag.

– Det var TV4 som frågade mig om jag kunde tänka mig detta, och eftersom det passar mig fint just nu med tanke på att jag skriver på min andra bok, så bestämde vi så.

Annons

Karriären som tv-profil öppnade många dörrar för Mikael. Inte minst har han fått möjligheten att skriva en bok, och håller dessutom på med sin andra – det var också genom kändisskapet han träffade kärleken Lotta Engberg.

Mikael Sandströms erkännande i direktsändning

Under tisdagen lämnade han dock Lotta hemma i Mölnlycke. Det var nämligen dags att göra entré i morgonens "Nyhetsmorgon".

I vanlig ordning fick Mikael svara på tittarnas frågor. Denna gång handlade det om multitasking och simultanförmåga.

En av frågorna handlade, inte särskilt förvånande, om uppmärksamheten när man kör bil. Tittaren undrade hur den påverkas när man för samtal med sin medpassagerare eller bråkar med sina barn på vägarna.

Annons

Mikael Sandström har brutit mot lagen

Mikael poängterade att det de facto stör uppmärksamheten och samtalet ledde honom in på användandet av mobiltelefonen under körning.

– Den grejen ska vi inte missa alltså... Det finns ju en lag, säger Mikael och programledaren Soraya Lavasani tillägger att det ju är olagligt.

Då erkänner Mikael någonting – han har nämligen själv brutit mot lagen.

– Och är det farligt då? Ja, mycket! Sms och uppmärksamhet, alltså har jag gjort det då? Det har jag gjort – och gör det inte!

Annons