Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovets besked om prins Daniel – lämnar Haga

08 okt, 2024, 15:00
author Emmakarin Hallheden
Emmakarin Hallheden
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tvingas arbeta isär i höst. Foto på Victoria: Christine Olsson/TT. På Daniel: Jessica Gow/TT.
Prins Daniel lämnar Haga – och tvingas sakna familjen i flera dagar.
Annons

Återigen kommer prins Daniel saknas på Haga. Den 9 oktober försvinner han från sin fru kronprinsessan Victorias och barnens sida i flera dagar.

Kärleksgester & missar – 4 detaljer från riksmötets öppnande som du måste veta!Brand logo
Kärleksgester & missar – 4 detaljer från riksmötets öppnande som du måste veta!

Trots att prins Daniel alldeles nyss lämnade Haga för att arbeta med Prins Daniels Fellowship, förbereder de en ny resa bara veckor efter. Då gick resan norrut, och på Kulturens hus i Luleå arrangerades en hel dag för entreprenörer. Men nu ska han åka till betydligt sydligare regioner. Och fortsatt utan sin fru vid sin sida.

Annons

Den 9 oktober är det alltså dags för prins Daniel att åka iväg igen. Det handlar om den årliga internationella delegationsresan som han gör tillsammans med Prins Daniel Fellowship. Tidigare har resorna gått bland annat till Norge, Tyskland, Finland – och så långt bort som Singapore.

Prins Daniel ensam till Ljusets stad

Så långt bort som till Singapore ska han som tur var inte den här gången. Men han ska ändå resa bort i tre hela dagar till Paris, och tvingas sakna sin fru och deras barn prinsessan Estelle och prins Oscar. Som tur är får han i alla fall arbeta med det han älskar.

Annons

Entreprenörskapet ligger honom nämligen varmt om hjärtat, och prins Daniel har tidigare beskrivit för Svensk Damtidning just vad som motiverar honom.

– Att driva företag är krävande, men få saker är så belönande som att se drömmar ta form.

Vi ser dock Daniel och Victoria ofta arbeta sida vid sida – men i höst ser det annorlunda ut.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på besök i Paris, men då vid varandras sida. I år tvingas prins Daniel resa dit själv. Petter Oftedal / TT

Victoria och Daniels ovanliga liv

Likt tidigare beskrivet i Svensk Damtidning, är paret i en unik situation. Förutom att vara man och hustru, är de också kungliga kollegor. Men eftersom Victorias nuvarande schema är ovanligt späckat, på grund av hennes pågående militärutbildning, måste kronprinsparet fortsatt arbeta isär under hösten.

Annons