Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Kates hjärtvärmande videoklipp avslöjar – det här kallar hon sin yngsta son

14 sep, 2024, 13:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Både Kate och William har ett unikt smeknamn på yngsta sonen Louis.
Annons
Kates egna ord om cellgifterna – så mår hon nuBrand logo
Kates egna ord om cellgifterna – så mår hon nu

För några dagar sedan gav prinsessan Kate en efterlängtad och glädjande uppdatering.

Kate är cancerfri

Hon har avslutat sin behandling och kan nu titulera sig själv som cancerfri. Beskedet gav hon i en hjärtevärmande video på hela familjen under en utflyktsdag, med ett par väl valda ord.

Att Kate använder ordet cancerfri är det dock många som lade märke till. Det är ett medvetet val, eftersom risken finns att hon drabbas igen.

Videoklippet markerade slutet av hennes cellgiftsbehandling och gav tittare en unik inblick i hennes kärlek och värme till både prins William och hennes tre barn prins George, 11, prinsessan Charlotte, 9, och prins Louis, 6.

Kates underbara smeknamn på sonen

Och det är i videon vi får höra Kate ropa efter sin yngsta son. Men hon säger inte hans namn, utan kallar honom för det urgulliga smeknamnet ”Lou-bugs”.

Annons

– Lou-bugs, visa vägen!, hör vi henne ropa.

Det är däremot inte första gången vi hört henne säga det. Smeknamnet verkar vara starkt etablerat i prinsfamiljen. Redan i maj 2023, under ett besök hos 3:e Upton Scout Group i Slough, hördes Kate säga just detta namn till Louis.

"Hand i hand"

Den sexåriga sonen är dock inte den enda av William och Kates barn som har fått ett smeknamn. Kärt barn har många namn, och Charlotte har minst två – Poppet och Lottie. Prins George har kallats för ”lilla druvan”.

Det rörande videoklippet avslutades med ett par uppmuntrande ord till alla som genomgår samma resa som Kate gjort det senaste halvåret:

– Till alla dem som fortsätter sin egen cancerresa – jag förblir med er sida vid sida, hand i hand. Ut ur mörkret kommer ljus, så låt det ljuset lysa starkt.

Annons