Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mat-Tina i bråk med tv-kocken: ”Jag stal och blåljög”

12 okt, 2024, 07:00
author Emmakarin Hallheden
Emmakarin Hallheden
Tina Nordström – mer känd som "Mat-Tina". Foto: Karin Törnblom/TT
Mat-Tina om stora bråket med den kända tv-kocken i Fredrik Ralstrands podd TV-fabriken.
Annons

Tina Nordström, eller Mat-Tina som hon är mer känd som, har varit i "gejmet" länge. År 2000 var hon med i Årets kock där det gick sådär i tävlingen – men minst sagt bra karriärmässigt ändå. Hon plockades nämligen upp av tv, och en av de som upptäckte henne var Tomas Tengby, som sedan var rösten bakom kameran i matlagningsprogrammet Mat.

5 saker du inte visste om Tina NordströmBrand logo
5 saker du inte visste om Tina Nordström

Efter Årets kock började hennes långa karriär bakom tv-rutan, där hon bland annat var som bekant kock i Nyhetsmorgon. Men det är inte det enda programmet Mat-Tina medverkat i där hon lagat mat, och det var i ett där det verkligen hettade till – och inte bara i de stekheta pannorna.

Annons

Mat-Tina: "Jag blåljög"

I Fredrik Ralstrands podd TV-fabriken berättar Mat-Tina om programmet som hette Tinas cookalong. Året var 2009 och hon hade precis lämnat SVT för TV4. Tinas cookalong var en svensk version av det engelska TV-programmet Gordon Ramsays: Cookalong, och på en timme skulle Mat-Tina laga en trerättersmiddag tillsammans med en gäst, vilket enligt henne själv, var fruktansvärt stressigt.

Mitt under första programmet kommer inte någon mindre än Gordon Ramsey i egen hög person in. Han skriker att hon stulit hans recept, och enligt Mat-Tina säger hon emot, vilket gör att de börjar bråka.

Annons

Grejen var bara att det faktiskt var Gordon Ramseys recept. Ja, egentligen var ju hela konceptet till programmet hans.

– Jag bara blåljög.

Fredrik Ralstrand frågar skrattande varför hon ljög, och Mat-Tina har egentligen inget bra svar.

– Jag vet inte, det bara blev så. Jag tyckte att det var lite roligt att förneka det, och dessutom så äger man inget recept.

Tv-kocken Gordon Ramsey. Foto: Colin Poultney/ProSports/Shutterstock

Mat-Tina: "Som Tareq Taylor"

Som Svensk Damtidning redan rapporterat ska Mat-Tina lämna Hela Sverige bakar efter denna säsongen. Hon själv förklarar det med att hon är redo för att göra annat, och hade redan börjat tänka på att sluta förra året. Så, vad ska hon göra nu? Det får vi inte helt reda på i TV-fabriken, men hon har en dröm.

Annons
Tareq Taylor. Foto: Claudio Bresciani/TT

Hon skulle nämligen vilja göra ett matlagningsprogram som kombinerar mat och resa, och enligt henne själv får det gärna likna Tareq Taylors eget matlagningsprogram.

Så vem vet? Snart kanske vi ser henne ute på vägarna igen! Det ser vi ju verkligen framemot.

Annons