Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tina Nordström avslöjar: Tvingas bo i en husvagn

09 okt, 2024, 15:30
author Emmakarin Hallheden
Emmakarin Hallheden
Mat-Tina. Karin Törnblom/TT. Hussein El-Alawi / Sydsvenskan / TT.
Mat-Tina har varit med i podden TV-fabriken med Fredrik Ralstrand och pratar ut om nya bostaden.
Annons

Hon har synts i tv i nästan 25 år och Fredrik Ralstrand har försökt få med den kända tv-kocken Tina Nordström, kallad Mat-Tina, i sin podcast TV-fabriken inte mindre än fem gånger. Mat-Tina blir själv jätteförvånad av att höra det. "Är jag så svårflörtad?!" brister hon ut i.

5 saker du inte visste om Tina NordströmBrand logo
5 saker du inte visste om Tina Nordström

Mat-Tina: "Är rik"

Det stora kändisskapet kom när hon deltog i Årets kock. I själva tävlingen gick det sådär, men hon upptäcktes ändå – av tv. Trots att hon själv knappt kollar på tv, berättar hon, och inte är någon "seriebrutta" som hon definierar det, blev hon "Mat-Tina" med hela svenska folket inom just det mediet. Inte heller Fredrik Ralstrand som håller i intervjun är särskilt haj på serier, berättar han. Enligt egen utsago brukar han till och med somna när han ser på bio. Detta förvånar verkligen Mat-Tina.

Annons

– Det är kasst, säger hon och fortsätter:

– Man tänker ju att du är superslipad.

Mat-Tina fortsatte arbeta med olika tv-produktioner, och började dessutom sälja kokböcker, vilka gick åt som smör i solsken. Hon berättar att böckerna såldes i miljontal, och på frågan om hon blev rik svarar hon ja. Skämtsamt fortsätter hon att det allt kom in lite cash.

Slutar som programledare

Nu är hon aktuell med sin allra sista säsong av Hela Sverige bakar. I sju år har hon varit programledare och både hon och hennes hund Bonnie, eller ”Bonkan” som Tina kallar henne, har lyst upp tillvaron i svenskarnas hem på onsdagskvällarna. Då kablas nämligen nya avsnitt ut av Hela Sverige bakar ut.

Nedanför ett inlägg med Mat-Tina och hennes hundar Bonnie & Bella.

Mat-Tina: "Jag lever som en hippie"

Men allt gott har sitt slut – och Mat-Tina slutar alltså som programledare i Hela Sverige bakar. Just nu pågår den tolfte säsongen, vilket alltså blir hennes allra sista. Och med det kommer byte av bostad.

Annons

I en och en halv månad flyttar hon ut till Ulriksdals slott, och med flytten krymper antalet kvadratmeter på boendet rejält. Hon flyttar nämligen in i en husvagn. Tillsammans med resten av juryn bor de i en kvadrat, som de kallar sitt eget lilla camp.

– Jag lever som en hippie, brukar jag säga.

Men det säger Mat-Tinas dotter rakt emot, berättar hon. Husvagnen har nämligen golvvärme och två stycken ugnar. Dessutom brassar de på under kvällarna. De har nämligen en egen grill som Mat-Tina definierar som "ett riktigt as", där de grillar egenlagad god mat.

Men på nätterna då? Kan det inte bli ensamt för Tina Nordström i den lilla husvagnen där hon saknar sin familj? Inte heller där verkar det gå jättemycket nöd på henne. Förutom att hon nu har vuxna barn, är Mat-Tina dessutom inte helt ensam. Under nätterna ligger hon nämligen och skedar med sin hund "Bonkan", berättar hon.

Annons